Skriv ut

Simrishamn Viks Fiskeläge

En andel finns nu till försäljning.

 • Rum: 5
 • Pris: 290 000 kr
 • Pristyp: Månadsavgift 995 kronor

Intresserad?

(+46)70-566 55 47

Beskrivning

 • En andel finns nu till försäljning i denna fräscha, härliga andelslägenhet på underbara Österlen.

Allmän information

 • Pris:290 000 kr
 • Pristyp: Månadsavgift 995 kronor
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal rum: 5 (varav 3 sovrum)
 • Boareabeskrivning:
  Total boarea för hela fastigheten 209 m² fördelade per lägenhet 106 m² respektive 103 m².
 • Taxeringsvärde byggnad: 2 279 000 kr
 • Taxeringsvärde mark: 382 000 kr
 • Totalt taxeringsvärde: 2 661 000 kr
 • UppdragsID:g3f j9f
 • Objektstyp:Parhus

Byggnad

 • Ventilation: Mekanisk frånluft
 • Fönster: 3-glasfönster
 • Uppvärming: Golvvärme bottenplan samt frånluftsvärmepump
 • Internet/TV kommentar:
  TV-antenn till varje lägenhet, internetanslutningen kommer vara indragen till tillträde.
 • Andra byggnader:
  Fristående förråd till varje bostad på 5,5 m²
 • Kommentar byggnad:
  Fasaden består av en massiv trästomme med gips insida och putsad utsida. Lägenhetsavskiljande vägg och vissa av innerväggar i bottenplan består även de av massiv trävägg. Utvändigt puts med inslag av liggande panel. Fönster och ytterdörrar i svartmålat trä. Yttertaket i plåt är svart utförande, likaså övrig plåt för t.ex fönster och hängrännor. Bottenplattan består av en gjuten betongplatta med ingjutna golvvärmeslingor. Mellanbjälklagen är av trä med en stegljudsisolering. Alla innerväggar och innertak är gips. Uppvärmning via frånluftsvärmepump och golvvärme, på ovanvåning är det radiatorer.
  
  Fastigheten är befriad från fastighetsavgift under de femton första åren.

Övrigt

 • Övrigt:
  Nu har du möjlighet att köpa andelar i ett nyproducerat, fristående parhus i Viks Fiskeläge på Österlen. Det finns 20 andelar fördelade på två lägenheter i detta charmiga parhus med sitt havsnära läge.
  
  Det gamla fiskeläget mellan Simrishamn och Kivik är omgivet av fantastisk natur med hav, sandstränder, fruktodlingar, golfbanor och det är inte långt till Stenshuvuds nationalpark. När du står på ovanvåningen har du en underbar utsikt över havet. Förutom närhet till Viks klapperstensstrand så ligger vidsträckta sandstränder precis norr om Vik. Parfritidshuset är byggt 2013 och rymmer två lägenheter, en på 106 m² och en på 103 m². Lägenheterna har genomgående hög standard.
  
  Golf på underbara Österlen
  I varje lägenhet kommer det under 2016 finnas två spelrätter till Österlens Golfklubb. Detta innebär att ni under era veckor i lägenheten kan spela hur många golfrundor ni vill på Djupadals och Lilla Viks underbara golfbanor. Därefter får man inom föreningen göra en utvärderingen av detta för att se hur många inom föreningen som är golfare och om man vill fortsätta med spelrätterna inom föreningen.
  
  Val av veckor
  Fördelning av veckor sker en gång per år vid ett deltagarmöte utefter en för bestämd valordning för att säkerställa att alla andelar blir likvärdiga. Detta veckovis valsschema roteras därefter varje år. Vid första sammankomsten lottas en delägarbeteckningen ut och den erhållna beteckningen behålls för all framtid. Varje lägenhet har tio andelsägare som var och en har rätt att vistas i lägenheten fem veckor per år. De två sista veckorna disponeras av föreningen för underhåll och storstädning eller att man alternativt kan hyra ut dessa för att få intäkter till föreningen.
  
  Underhåll och städning
  Efter vistelsen skall varje andelsägare lämna fastigheten i städat och gott skick. I månadsavgiften ingår två storstädningar per år. Skada på fastigheten eller på större inventarierna skall anmälas direkt till styrelsen. Mindre skador t ex glas som går sönder, ska åtgärdas av den som nyttjar huset.
  
  Egen uthyrning
  Du som andelsägare väljer själv om du vill hyra ut en eller flera av dina tilldelade veckor. En vecka under högsäsong kan enligt säljaren generera en hyresintäkt uppgående till 8.000 - 10.000 kronor. Hela hyresintäkten tillfaller dig som andelsägare och kan användas som finansiering av månadsavgiften till den ekonomiska föreningen. Andelsägaren ansvarar själv för eventuell andrahandsuthyrning. 
  
  Andelsöverlåtelse
  Överlåtelse av andel skall ske till marknadsmässiga villkor. Övriga andelsägare informeras för att få möjlighet till företräde vid en försäljning.
  
  Bytesdagar
  Bytesdag är lördagar. Tillträde sker klockan 14,00 och huset ska lämnas senast klockan 12.00.
  
  Husdjur och rökning
  Rökning är ej tillåtet inomhus. I hus B råder husdjursförbud medan hus A kan komma att tillåta husdjur om intresset blir tillräckligt stort,(dock ej i sängar, soffor och dylikt). Minst ett sovrum eller våningsplan skall i så fall alltid hållas husdjursfritt. Reglering och beslut av husdjursfrågan tas vid första ordinarie föreningsstämma. Husdjur är dock ej tillåtet vid andrahandsuthyrning.
  
  Avgifter
  Här köper ni ett fint hus med underbart läge på fantastiska Österlen och som andelshusägare får du tillgång till huset fem veckor per år. Eftersom du köper det tillsammans med nio andra betalar du bara en tiondel av priset. 
  Husets ägande, skötsel och utveckling ligger i den ekonomiska föreningen med stadgar som reglerar samtliga andelsägares rättigheter och skyldigheter. Andelsägare betalar avgift till den ekonomiska föreningen. Avgiften går till att täcka föreningens rörliga och fasta kostnader – detta för att hålla en hög standard på andelshuset (inkluderar underhåll, service, förebyggande åtgärder samt två storstädningar / år). 
  
  Bekymmersfritt ägande
  Som andelsägare kan ni koppla av och njuta under era tilldelade veckor och slippa bekymra er om allt vad skötsel och underhåll innebär eftersom ingen egen arbetsinsats erfordras. Den ekonomiska föreningen som andelsägarna är medlemmar i ser till att fastigheten sköts och underhålls på ett bra vis, kostnaderna för detta ingår i månadsavgiften (storstädning, underhållskostnader m.m. inkluderas i månadsavgiften). De flesta av oss har begränsat med tid och fritid, vilket i praktiken innebär att det är få fritidshus som utnyttjas mer än fem veckor per år.
  
  Styrelsearbete
  Styrelsen för den ekonomiska föreningen utses av medlemmarna, tillika andelsägare i fastigheten. I samband med uppstart kommer ni att erbjudas hjälp och delaktig i den ekonomiska föreningens för ert första verksamhetsår.
  
  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren / föreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
  
  Som köpare har man en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar.
  
  Kontakta oss gärna för ytterligare information.

Kommande visningar

Kontakta mäklaren för visning

Bilparkering

 • Två parkeringsplatser framför varje lägenhet.

Rumsbeskrivning

 • Lägenheterna har tre sovrum varav två sovrum och allrum på ovanvåning och resterande rum på bottenplan (sovrum, kök, matplats, vardagsrum och wc). Sovrummen kan möbleras med 6 bäddar. Entréplanen är helt klinkerbelagda med ingjuten golvvärme. Badrummen är helkaklade med dusch, wc och tvättställ. Här finns även kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Lägenheterna har sällskapsavdelning med kök och matplats. I köken finns en köksö för frukost eller kanske ”barhäng” vid matlagning. Köket i valnöt har spisfläkt och kyl/frys i rostfritt, induktionshäll, inbyggnadsugn. Matsalen har plats för ett stort möblemang. Från matsalen nås uteplatsen som har kvällssol. Hela grönytan mellan gatan och uteplatsen utgörs av ett 30-tal äppelträd. Innanför matsalen finns det enda sovrummet på bottenplanet, övriga är på plan 2. Det finns gott om klädes förvaring i detta sovrum.
  
  När man kommer upp till plan 2 så möts man av ett allrum med ljusinsläpp från tre håll. Här finns gott om plats för gemenskap. I bägge lägenheterna har man två sovrum i anslutning till allrummet. I den vänstra nås en balkong från allrummet medan i den högra nås den från ett av sovrummen. I sovrummen finns garderober för klädförvaring. Hela planet har ljusa ekgolv.
 • Uteplatsbeskrivning:
  Öppen stenbelagd uteplats på framsidan

Området

 • Med ett unikt läge 700 meter till havet, grönområde och promenadavstånd till Österlens Golfklubb som består av två golfbanor, Djupadals Golfbana som ligger 200 meter ifrån fastigheten och Lilla Viks Golfbana ca 1 km  (en av Sveriges vackraste golfbana). Österlens äldsta fiskeläge är helt förtrollat och vackert. Området är av blandad bebyggelse från nybyggda hus till gamla fiskeläges hus med många äppelodlingar runt om. Fler utflyktsmål på nära avstånd såsom Stenshuvud Nationalpark - Mandelmanns Trädgård - Knäbäckshusen och inte minst havet med milslånga vackra sandstränder. Bussförbindelse till Simrishamn och vidare till Malmö - Köpenhamn på 2 timmar.
 • Vägbeskrivning:
   Från Kivik kör väg nr 9 mot Simrishamn, sväng vänster mot Djupadals Golfbana, sväng första höger - Gråpäronvägen